maanantai 19. tammikuuta 2009

Uusi vuosi, uudet...

Joulutauko on nyt ohi, ja uusi vuosi on alkanut. Uuden vuoden kunniaksi aion jatkossa puhua vähemmän niitä näitä päivänpolitiikasta ja vastaantulevista asioista. Tai ainakin aion jatkossa puhua enemmän siitä, mitä KD:ssa ja etenkin KD Nuorissa tapahtuu, ihan oikeasti.

Vuosi alkoi toissa viikonloppuna tapaamisella, jossa keskusteltiin KD Nuorten henkilökunnan työsuhteista ja työssä viihtymisestä ynnä muusta vastaavista. KD Nuorilla on töissä kaksi puolipäiväistä työntekijää: pääsihteeri Tuomas ja toiminnanjohtaja Laura.

Tuomas tekee oikeastaan kaikkea toimiston rutiineihin ja järjestön pyörittämiseen liittyviä töitä. Tuo sitä lihasta organisaatioon, jota ilman meillä puhuttaisiin hirveästi ja tehtäisiin hirveän vähän. Laura puolestaan vastaa tapahtumien organisoimisesta. Ilman Lauraa ei viime vuonna olisi saatu kuin ehkä murto-osa niistä viidestä sadasta uudesta jäsenestä.

Vaikka KD Nuoret on pieni ja köyhä (ja siksi jää?), pitää meidän mielestämme pyrkiä kohti ammattimaisuutta, ja ennenkaikkea näyttää että pienessäkin organisaatiossa asiat voidaan hoitaa eettisesti ja hyvin. Toivon, että me voimme olla "ihan oikea" työpaikka työntekijöillemme ja että työntekijämme tuntevat lähtiessään organisaatiosta sitä kaihoa, mitä tunnetaan vain lähdettäessä hyvästä työpaikasta.

Viime viikonloppuna oli sitten vuoden ensimmäisen työvaliokunnan vuoro. Työvaliokunta valmistelee hallituksen kokouksia ja toimintaa, ja toteuttaa hallituksen tekemiä päätöksiä. Tuo kokous ei onnistunut aivan toivomallani tavalla, en ollut ehtinyt valmistautua siihen riittävästi. Tämä huolestutti minua, sillä tulevan vuoden onnistuminen riippuu paljon siitä, kuinka hyvin se lähtee käyntiin.

Onneksi meillä on todella lupaavat ja innokkaat varapuheenjohtajat, Hanna ja Sofia. Uskon, että he saavat paljon tänä vuonna aikaiseksi, vaikka minä mokaisin miten pahasti :D

Lauantaina onkin sitten Oulussa vuoden ensimmäinen hallituksen kokous. Illalla on jälleen yleisötapahtuma, ja tavoitteena on yhä parantaa viime vuodesta. Kerron sitten sunnuntaina, kuinka siinä onnistuttiin.

Haasteita ja tekemistä olisi taas enemmän, kuin mihin aika ikinä tulee riittämään. Jo viime vuonna meillä moni asia ja tekeminen olivat hyvällä tasolla, ja jo sen ylläpitämiseen pitää olla tyytyväinen. Toiminnan liian nopea laajentaminen saattaa johtaa sen romahtamiseen toimijoiden taas vaihtuessa. Tärkeintä on nyt vakiinnuttaa tehokkaat toimintatavat ja kehittää uusia maltillisemmin.

Mielenkiintoinen vuosi edessä!

Puolueen tuorein kannatus osoitti pieniä elpymisen merkkejä. Oikea suunta on nyt saatava vahvistumaan. Meillä on edelleen valtava määrä kannatuspotentiaalia hyödyntämättä. Nyt Perussuomalaiset näyttää huutelupolitiikallaan vievän ison osan Keskustaan ja Demareihin pettyneiden äänistä. Mutta lisäksi osan meidänkin kannattajistamme.

Ei kommentteja: