tiistai 17. helmikuuta 2009

Markku Holmista KD Nuorten eurovaaliehdokas

Kristillisdemokraattien puoluehallitus asetti kokouksessaan 31.1. Markku Holmin virallisesti puolueen eurovaaliehdokkaaksi. Odotin, että päätös olisi syntynyt tiukemman keskustelun jälkeen - olihan ehdotuksia pyydetty, ja myös tullut, kaikilta puolueen piiri- ja erityisjärjestöiltä.

Markun kanssa ehdokkuudesta kilpaili monta hyvää ehdokaskandidaattia, ja uskoin alunperin Markun ehdokkuuden asettuvan kyseenalaiseksi, vaikka häntä oli esittänyt asetettavaksi sekä puolueen Keski-Suomen piiri, että KD Nuoret.

Markku on monella tapaa kokematon poliitikkona. Jotkut näkevät tämän heikkoutena, mutta itse uskon sen olevan jopa vahvuus. Poliitikolle keskeiset vaikuttamiskeinot oppii Euroopan parlamentissa nopeasti, näin uskon. Samaa olen kuullut myös EP:ssa työskenteleviltä. Politiikan lonkeroihin sotkeutumattomana Markulla on sen sijaan yksi etu, joka puuttuu meiltä kaikilta puoluekuvioissa pitkään pyörineiltä: kyky ihmetellä ja kyseenalaistaa nykymenoa, niin politiikan, kuin puolueiden toimintatapojen osalta.

Sen perusteella, mitä miestä tunne, ei Markku taatusti tule sanomaan "ei sitä oikein muutenkaan voi tehdä", vaan sen sijaan "katsotaan, miten sen voisi tehdä toisin". Markku ei sano, että "on jokaisen oma asia pitää huolta omasta kunnostaan". Markku sanoo "yhteislenkki tänään kello 19.00, lähtö harjun ja norssin välistä". Esimerkin näyttäminen on sooooo yesterday, Markku kannustaa kaikkia mukaan niin kauan, että nämä lähtevät.

Olen odottanut jännittyneenä Markun kampanjan alkamista. Ensimmäistä kertaa saamme tehdä yhden ehdokkaan eteen kaikkemme, koko Suomen kattavassa vaalipiirissä!

Tästä on hyvä jaktaa!

Ei kommentteja: