maanantai 20. heinäkuuta 2009

Porin Torilla

Viikonloppu sujui mukavasti: lauantaiaamuna suuntasimme Anun kanssa kohti Jazz-kaupunki Poria, jos KD Nuorilla oli viime vuoden tapaan oma piste osana Porin Mahdollisuuksien tori -tapahtumaa. Mahdollisuuksien toria oli tänä vuonna siirretty selvästi lähemmäs Porin Kauppatoria, mikä loppuviimein oli meidän kannaltamme huono asia.

Viime vuonna olimme keskellä kävelykatua, jolloin ihmisten oli pakko kulkea kojujemme editse, mikäli halusivat jonnekin. Kaiken huipuksi tapahtuma oli lyhennetty puoleen, ja kojut laitettiin kiinni jo kahdelta iltapäivällä. Selvästi ennen kuin suuri osa nuorisosta lähtee liikkeelle.

Valitettavasti tämä kaikki näkyi selvästi viime vuotista pienempänä määränä KD Nuorten toiminnasta kiinnostuneita. Joitakin hyviä kohtaamisia päivän aikana kuitenkin oli, ja niistä tulee aina hyvälle mielelle.

Samassa teltassa PS:n kanssa

KD Nuoret oli jälleen niputettu samaan telttaan Perussuomalaisten kanssa. Sanon Perussuomalaisten, sillä PS oli ainoa tapahtumassa mukana olleista "nuoriso"järjestöistä, joilla ei ollut mitään nuorten toimintaan viittaavaa materiaalia tai asiaa jaettavanaan. Tapahtumahan oli nuorisojärjestöjen yhteistyössä järjestämä.

Mielenkiintoinen ilmiö sinällään on, kuinka ihmisen mieli toimii. Europarlamenttivaaleissa KD:n ja PS:n oltua vaaliliitossa useampikin ihminen epäili päivän aikana myös tämän yhteisen telttapaikan johtuneen siitä.

Koska olin ollut paikkalla myös edellisenä vuonna (jolloin vaaliliitosta enintään haaveiltiin KD:ssa) tiesin kuitenkin meidän olleen samalla tavoin yhteisessä teltassa jo tuolloin. Ihmisen mieli vain tahtoo nähdä tällaisia yhteyksiä sielläkin, missä niitä ei oikeastaan ole nähtävänä.

Toinen ilmiö, johon törmäsin myös viime vuonna Porissa oli se, että yhä jotkut jaksavat kysyä KD Nuoret kuullessaan, "ai kansandermokraattinuoret". Se vitsi on jo melkein kymmenen vuotta vanha, kuultu on, moneen kertaan.

Uskonnon ja politiikan sekoittamista

Tapahtumaan osallistuneita ryhmiä esiteltiin myös lyhyellä haastattelulla, jonka joku tapahtuman järjestäjistä suoritti alueella olleella esiintymislavalla. Koin jotenkin tylsänä sen, kuinka haastattelija yritti kovasti kaivella KD:n (tai "kristillisten", kuten hän asian halusi esittää) toiminnan takana olevia arvoja.

Yritin välttää parhaani mukaan suuntaavaa kysymystä kristillisistä arvoista ja lähimmäisen rakkaudesta ja painottaa kristillisdemokratiaa poliittisena ideologiana. Haastattelun lopuksi hän toivotti vielä "siunausta" toiminnallemme, mistä kiitin.

Ei kommentteja: