torstai 7. helmikuuta 2008

Katsaus Kauppalehtiin

Kultani juna saapuu tarkalleen 10 tunnin kuluttua ja siivoilin kämppääni kuntoon sitä silmällä pitäen. Tiedätkö sen tunteen, kun jostain löytyy yli kuukauden vanha lehti?

Keskiviikkona 2.1. Kauppalehti kirjoittaa etusivullaan sijoittajien uskovan kurssinousun jatkuvan. Uusi vuosi alkaa positiivisilla odotuksilla, niin kuin ehkä hyvä onkin. Pörssissä kurssinousu ei ole jatkunut, joskin lasku on tasaantunut eikä yleisindeksi ole alkuvuoteen verrattuna sittenkään romahtanut, vaikka välillä niin näytti käyvän.

Moni nauttii tuomiopäivän saarnaamisesta, taloudessakin. Aikaisempiin taantumiin verrattuna makrotaloudellinen data on kuitenkin reilusti positiivisempaa. Vaikka Yhdysvalloissa selvästi on jo menossa taantuma, osa ekonomisteista odottaa käänteen tapahtuvan vielä tänä vuonna. Yhdysvaltalainen ekonomisti Greg Mankiw kirjoittaa erinomaista blogia (joka on erinomainen paitsi yleensä erittäin lyhyiden tekstiensä, myös runsaiden linkkiensä takia), jossa taantumaan on viitattu säännöllisesti.

Suosittelen blogin seuraamista kaikille taloustieteestä kiinnostuneille. Tammikuussa Greg (saanhan sanoa sinua Gregiksi, mr. Mankiw?) kirjoitti nykyisestä taantumasta seuraavaa

Ei kommentteja: