torstai 21. helmikuuta 2008

KD Nuoret - kohti tavoitteita!

Sunnuntain Hesari puolestaan kertoi kuinka poliittisten nuorisojärjestöjen jäsenmäärät ovat, paria poikkeusta lukuun ottamatta, olleet laskusuunnassa viimeisten parin vuosikymmenen ajan.

Poikkeuksen tekevät identiteettinsä kanssa hukassa lähemmäs parikymmentä vuotta ollut Vasemmistoliiton Vasemmistonuoret, sekä ympäristöasioiden nousun myötä jatkuvassa nosteessa olevat Vihreät nuoret ja opiskelijat. Selittävänä tekijänä tosin on ko. järjestöjen lähtökohtainen alennustila - etenkin ViNO:n tapauksessa - joten nousu on helppo ymmärtää.

KD Nuoret asetti yhdeksi tämän vuoden tavoitteistaan jäsenmäärän nostamisen n. 200 jäsenellä 1200 jäseneen. Haaste on kova, sillä käytännössä se tarkoittaa noin 300 uuden jäsenen löytämistä vuoden aikana (edellisen vuoden aikana 31 vuotta täyttäneet poistuvat jäsenrekisteristä 1.1. tuoden n. 100 jäsenen pudotuksen).

Pohja uusien jäsenten hankkimiselle on hyvä. Pari vuotta sitten lanseerattu henkilöjäsenyys KD Nuorissa on jäsenelle ilmainen, eikä edellytä liittymistä itse puolueeseen. Näin henkilö voi osoittaa kannattavansa arvojamme ilman että samalla sitoutuu uhraamaan kallista aikaansa ja (nuorelle usein vähäistä) rahaansa politiikkaan.

Asetimme myös näkyvyyden yhdeksi tavoitteeksemme. Kuluvan vuoden aikana KD Nuoret järjestää enemmän tapahtumia ja projekteja ja on mukana useammilla messuilla ja festareilla kuin varmaan koskaan aiemmin. Näkyvyyden myötä uusia jäseniä on jo liittynyt alkuvuoden aikana kiva määrä.

Myös hallituksen toimintatapaa muutettiin. Nyt hallitus kokoontuu eri puolilla Suomea ja jokaisen kokouksen yhteydessä järjestetään yleisötapahtuma. Tällä tavoin osoitamme olevamme läsnä koko Suomessa. Samalla hallitus pääsee kosketuksiin tavallisten ihmisten - jäsenten ja ulkopuolisten - kanssa.

Seuraava yleisötapahtumamme on lauantaina 8.3. Oulussa. Mukana menosssa on paikallisia bändejä ja tietysti koko KD Nuorten hallitus.

Ei kommentteja: